Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ноутбуки
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
MadDog
QUOTE(шимон @ 10.04.2006, 07:50:27)
ну по-моєму справа в тому, що вайївська матриця дасть прикурити всім іншим імхо, тому навіть бюджетники і коштують дорожчу.
*

Во-во-во. Матрицы у них действительно лучшие. Еще у дорогих Асусов очень мощные панельки (возможно, даже те же, что и в Сони). + все-таки Вайо всегда позиционировались как "ноуты не для всех" - ну такова позиция фирмы, "имеют право" (С)Черновецкий wink.gif Не хочешь - не покупай. Поэтому бюджетники как раз и несопоставимы с остальными. А вот после 9000-10000 грн. разница между Вайо, Асусами и, например, Тошибой уже так не видна - ни по цене, ни по оснащению.
А я сегодня ноутбуки Эппл видел... Эх, это таки что-то. Причем по цене - так даже Сони рядом не валялся. Но все же... эх... Ладно, сам говорил, - о Маках - ни слова.
Одна ремарка к Викториусу - монитор у меня не ТФТ, а обычный ЭЛТ. 4 года назад ТФТ были совсем уж неприглядными (независимо от фирмы), а стоили ну очень много денег.
Сравнивал с ЛыЖей аналогичной стоимости и класса.
victorius
Лижівські CRT-дисплей Флетрони були галімими і поступалися навіть дешевшим Гнусмасам дуже помітно, тому порівняння з ними не є коректним. Щодо матриць в ноутбуках сказати нічого не можу. А при перегляді фоток на моєму дисплеї в ноуті і на досить непоганому Гнусмасі (19") різниця була не дуже великою. Тільки за яскравістю мій дисплей значно поступався. Тож можу сказати, що дисплей цілком пристойний.
До речі, Асус щось власне ТФТ дисплеїв не робить.
MadDog
Лижівські CRT-дисплей Флетрони були галімими і поступалися навіть дешевшим Гнусмасам дуже помітно, тому порівняння з ними не є коректним.

Ну, звыняй, шо было, с тем и сравнивал. А почему не корректно? Во всех тестах так сравнивают - берут две модели (не важно чего) разных производителей одной ценовой категории и одного класса и сравнивают. Если кто-то облажался - его проблемы: пускай хитрый китаец (кореец, японец и т.д.) делает выводы и не парит потребителю говно, а улучшает продукт.
Кста, сравнивал с 19" гнусмасом - соня его сделала (разница, правда, была видна меньше, но все равно была). Не зря такие моники, как у меня, я не в одном издательстве и студии видел (где чуваки серьезно с фото работают) metaler.gif . Из ЭЛТ для профпотребностей всегда юзали моники трех фирм - Сони, Мицубиши, Нек (Сейчас Нек-Мицубиши вроде как совместно мониторы выпускают, но все равно почему-то под разными названиями).
На ноутах панельки подчас сильно отличаются. Я сравнивал достаточно крутые матрицы Сони, Асуса и Тошибы - Тоша обделалась по полной. У Сони углы обзора были слегка получше, чем у Асуса. А в целом - практически неотличимы (может, даже от одного производителя). Сони клепает ТФТ-панели на своих заводах совместно с Самсунгом (у них даже такой концерн есть по производству именно ЖК). Кто поставляет ЖК Асусу - не знаю, возможно, тот же Сони-Самсунг или ЛЖ-Филипс. Узнаю - напишу.
Кстати, чьи панели в Ацере (вдруг знаешь)?
wookie
А як вам такий леп? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...AMEWA%3AIT&rd=1

і ще подивіться на ціну.
шимон
шановний, так це ж еbау!

там і не такі дива бувають!
victorius
Я думаю, що для Асерів дисплеї робить сам Асер, оскільки вони продають власне ТФТ дисплеї.
Ну, звыняй, шо было, с тем и сравнивал. А почему не корректно? Во всех тестах так сравнивают - берут две модели (не важно чего) разных производителей одной ценовой категории и одного класса и сравнивают.
Але для того, щоб заявити, що цей дисплей найкращий недостатньо порівняти його з один дисплеєм цієї цінової категорії. Щоб аргументовано стверджувати, що цей дисплей дійсно найкращий потрібно порівняти його з усіма або майже усіма у цій категорії. А взагалі визначення якості кольоропередачі на око є річчю суб'єктивною, а як кажуть: на вкус і цвет фламастеры разные.
А взагалі обговорювати CRT-дисплеї в гілці про ноутбуки не дуже актуально.
MadDog
Я думаю, що для Асерів дисплеї робить сам Асер, оскільки вони продають власне ТФТ дисплеї.

Я имел ввиду, чьи панели стоят в Ацере. Дисплеев дофига фирм делают, а вот производителей ЖК-панелей, которые в продаваемые под определенной маркой дисплеи/ноутбуки ставятся, можно пересчитать на пальцах (возможно, даже одной руки).
KISSLOTNIY
Люди, хто варить в цих речах. Я от очу собі на ноуті (він ще на гарантійному) змінити гвинт! зараз в мене 60 гіг, але за менш ніж півроку забив його музикою і софтом (на Волі сиджу) до межі... А так клалося що з минулого року в мене лежить вдома жорсткий диск на 120 гіг, який я купував для дуже потужної машини (відповідно гвинт доволі сучасний), але з нею не склалось, а гвинт на 120 гіг лишився і лежить пилом покривається. Я от думаю чи можна його запхати в мій ноут чи для них якийсь особливий вид гвинтів потрібен?
wookie
в лепах 2.5" диски. а в пісюках 3.5". отака штука..так що купуй зовнішній hdd з вайфайєм і зберігай на ньому музику.
KISSLOTNIY
Так він же ж коштує блін дохріна! Я хотів, але потім сходив в Сіті.Ком в них там стоїться за 700 грн. Канйон всього на 40 гіг...

дорогі вони поки що, я куплі їх, але мають ціни дещо впасти, бо не коштує воно тих грошей насправді! просто велика флешка biggrin.gif
victorius
так що купуй зовнішній hdd з вайфайєм і зберігай на ньому музику.
По-моєму вже дешевше купити новий гвинт на ноут, ніж з вайшаєм і на рівень зручніше. Скидуй тим, чим не користуєшся на ДВД, тільки добре структуровано і записуй одразу в двох копіях.
wookie
а хтось має USB-карман для лептопівського 2.5" гвинта? А то мені тра переписати дані з одного гвинта на інший.
de Jussieu
Версія-повне г..., власноруч тестував, тому знаю, про що кажу. Непогані лептопи робить Gateway, але по відношенню ціна/якість вони нікак нє катять, та й матриці в них не ахті. Найкращі лептопи взагалі-Соньки, а найкращі за співвідношенням ціна/якість-Асус.
Рибосома
QUOTE(de Jussieu @ 26.04.2006, 10:39:14)
Найкращі лептопи взагалі-Соньки, а найкращі за співвідношенням ціна/якість-Асус.
*

+1
U mena nout Asus, pashet otlichno, prichem kupila za otnositelno nebolshie dengi. Analogichnye Son'ki v 2 raza dorozhe.
wookie
зараз в лептопах розміщують 9-коміркову 80-ватну батарею - вистачає на 6-7 годин роботи.
ironmax
QUOTE(wookie @ 27.04.2006, 13:49:35)
зараз в лептопах розміщують 9-коміркову 80-ватну батарею - вистачає на 6-7 годин роботи.
*

не во всех, а только в самых навороченных моделях Сони и Тошиба... Стоит оно дорого, почти как полноутбука, да и если процессор там с ультранизким потреблением и маломощный, то хватит... а если взять ноут с процессором помощнее, но с потреблением повыше, то такой батареи хватит на 4 часа максимум...

И это еще зависит от того, что ты на ноуте делаешь... Так что не все так просто...
wookie
QUOTE(ironmax @ 27.04.2006, 14:06:41)
QUOTE(wookie @  27.04.2006, 13:49:35)
*

не во всех, а только в самых навороченных моделях Сони и Тошиба... Стоит оно дорого, почти как полноутбука, да и если процессор там с ультранизким потреблением и маломощный, то хватит... а если взять ноут с процессором помощнее, но с потреблением повыше, то такой батареи хватит на 4 часа максимум...

И это еще зависит от того, что ты на ноуте делаешь... Так что не все так просто...
*

ет ти який. Подивись як можна конфігурувати леп на сайті Dell. Ти можеш собі поставити пень-М на 2.13 ГГц разом з 80 ватною батарейкою. Dell rulla! =)

є такий кльовий сайт http://www.notebookreview.com/
ironmax
QUOTE(wookie @ 27.04.2006, 14:11:25)
QUOTE(ironmax @  27.04.2006, 14:06:41)
QUOTE(wookie @  27.04.2006, 13:49:35)
*

*

ет ти який. Подивись як можна конфігурувати леп на сайті Dell. Ти можеш собі поставити пень-М на 2.13 ГГц разом з 80 ватною батарейкою. Dell rulla! =)
*

Она там не будет работать 6-7 часов, а проработает в полтора раза меньше, если активно нагружать такой процессор работой...

Я б выбрал или чтото на Турионе (самом мощном, неплохие модели есть у Ацера, Асуса и ХП) - если б мне нужен был ноут как альтернатива настольному, или Соньку Вайо (у которой батареи на 8 часов хватает) - если б мне нужен был реально мобильный комп...
victorius
Ще енергоспоживання дуже залежить від того вбудована відеокарта чи ні. Різниця може бути в півтора рази.
Kamikadze
Хочу купить б/у ноут до 400 у.е. Давайте, други, пропозицируйте!!!
victorius
Я не бачив нормальних пропозицій в магазинах щодо бу ноутів в Україні. До 400 уо можна купити лише повну лажу. При тому за 600-700 можна купити вже на голову кращий новий.
А взагалі вживаний ноут це дуже ризикова справа, бо він міг падати. До того ж акум буде вбитий або наполовину вибитий. А новий коштує від 200 уо.
Kamikadze
Вот поэтому я и спрашиваю у людей б/м знакомых. А ноут с конфигурацией, которая тянет на 700 уе мне просто-напросто не нужен. Так нафига ж платить больше?
mansur
QUOTE(Kamikadze @ 29.04.2006, 23:57:26)
Вот поэтому я и спрашиваю у людей б/м знакомых. А ноут с конфигурацией, которая тянет на 700 уе мне просто-напросто не нужен. Так нафига ж платить больше?
*

ну от в Каті спитай - вона в штатах акційний тошибу купила за 700
можливо - хто-небудь їхатиме.
і чим шукати за 400 бу - можна в кредит з виплатою 400 взяти за 800
зато за батарею не сплачуватимеш через півроку і екран не буде світитись білими прогорілими частинками.
подумай. або ж тільки в знайомих. хоча теж не факт.
що одразу відчуєш - це нестачу батареї...
в літієвих технологія така, що через 2 роки від дати виробництва, а не продажу, ємність вдвічі знижується.
ну так.
Kamikadze
блин, вы меня не слушаете или что?
короче, сам разберусь.
шимон
QUOTE(Kamikadze @ 30.04.2006, 18:27:48)
блин, вы меня не слушаете или что?
короче, сам разберусь.
*

ващще, кам, погляди сдесь, встречаются и по 300...
Kamikadze
Пасиба, медвед. Просто стремаюсь у совершенно незнакомых мне людей шота брать... Может, я трус? huh.gif
шимон
QUOTE(Kamikadze @ 1.05.2006, 01:08:21)
Пасиба, медвед. Просто стремаюсь у совершенно незнакомых мне людей шота брать... Может, я трус? huh.gif
*

ты хочешь шоб я купил тазег и тебе перепродал? huh.gif
mansur
QUOTE(Kamikadze @ 1.05.2006, 01:08:21)
*

не трус - а правильно робиш. є ж недарма такі слова: я не настільки багатий, щоб купувати дешеві речі. не зовсім підходить - але в чомусь правда. не стільки грошей, щоб викинути ні на що 400 дол.
ти не сердись - слухаємо ми тебе.
шимон
кам, а купи кпк!
wookie
QUOTE(Kamikadze @ 1.05.2006, 00:08:21)
*

шукай леп на ebay.com . замовляй через biddingexpert.com . зекономиш 30-40%
Kamikadze
А они работают с такими развитыми странами как наша?
mansur
QUOTE(Kamikadze @ 3.05.2006, 16:19:49)
А они работают с такими развитыми странами как наша?
*

проплату не на пряму - через посередника. там проплати в основному через PayPal, але з нами вони /PayPal/ не дружать. Тому з деою комісією проплачувати можна через посередника.
на ebay - деякий ризик брати. привезти можуть не те, що замовляєш, повернення дуже вже неприємне.
навіть в штатах не радять купувати. хоча дуже вже популярне.
не знаю - спробуй - розкажеш
mansur
QUOTE(шимон @ 1.05.2006, 21:30:16)
кам, а купи кпк!
*

skazhit nahuja.
музику слухати?
Kamikadze
да щас. делать мне больше нечего.

зы. относится к обоим постам.
mansur
QUOTE(Kamikadze @ 3.05.2006, 16:32:58)
да щас. делать мне больше нечего.
зы. относится к обоим постам.
*

+1 /+2/
про ebay і про pocket-pc не я рекомендував.
просто написав що думаю - теж проти.
wookie
алгоритм купівлі такий:
1. реєстуєтесь на biddingexpert.com
2. приоцінюєтесь на ебай.ком - повідомляєте через аську їхньому експерту щоб розрахував повну вартість купівлі.
3. перераховуєте кошти на картку біддінгексперта.
4. біддінгексперт від свого імені купує на ебай ваш лот і пересилає його з нью-йорку до києва кур"єром.

все просто....
шимон
QUOTE(mansur @ 3.05.2006, 16:32:25)
QUOTE(шимон @  1.05.2006, 21:30:16)
кам, а купи кпк!
*

skazhit nahuja.
музику слухати?
*

ну всі базові функції (ворд, ексель, поштовий клієнт, браузер тощо) присутні і в кпк.

спецефічні функції можна спробувати реалізувати.

а музику краще слухати на плейєрі - звук кращий будеsmile.gif
mansur
QUOTE(шимон @ 3.05.2006, 22:00:24)
QUOTE(mansur @  3.05.2006, 16:32:25)
QUOTE(шимон @  1.05.2006, 21:30:16)
кам, а купи кпк!
*

skazhit nahuja.
музику слухати?
*

ну всі базові функції (ворд, ексель, поштовий клієнт, браузер тощо) присутні і в кпк.
спецефічні функції можна спробувати реалізувати.
а музику краще слухати на плейєрі - звук кращий будеsmile.gif
*

музику на плеєрі не краще - якщо кпк з нувушникаи - то на роботі дуже зручно навіть.
а ще усілякі програмки з математики, вьюери і тд
не дуже вже він потрібний - зхіба що фотографії переглядати.
в дорозі читати не хочеться - хочеться відпочити - на роботі начитаєшся.
ну карту закинути ще.
одним словом - він не дуже потрібний
Evika
Можна до Вас дурне питання? huh.gif який краще екран у ноутбука: дзеркальний чи матовий? І чому?
victorius
Дзеркальний має вищу контрастність і яскравість, але має більші бліки. Тобто для роботи в приміщенні де можна захистити екран від прямих сонячних променів дзеркальний кращий.
А КПК і ноут це взагалі різне. Як таке можна порівнювати не знаю. В тому числі це стосується і Офісу. Там ворд майже не відрізняється від ноутпада.
wookie
На Glossy екрані кольори суперово відображаються, але також відображається увесь навколишній світ =(

Я би брав зі звичайним екраном.
Evika
QUOTE(wookie @ 5.05.2006, 16:04:41)
На Glossy екрані кольори суперово відображаються, але також відображається увесь навколишній світ =(

*

Дякую за роз яснення. Але в мене з дзеркальним екраном. Тож мучаюсь
wookie
QUOTE(Evika @ 6.05.2006, 15:12:14)
QUOTE(wookie @  5.05.2006, 16:04:41)

*

*

Можна наждачкою стерти дзеркальну плівку devil.gif
Evika
QUOTE(wookie @ 6.05.2006, 13:23:01)
QUOTE(Evika @  6.05.2006, 15:12:14)
QUOTE(wookie @  5.05.2006, 16:04:41)

*

*

Можна наждачкою стерти дзеркальну плівку devil.gif
*

А мож не треба??? Я його і так люблююю....
groove
ребята, а як ви думаєте реально продати в Україні з рук новенький Sony VAIO VGNT 340 p/L, з конфігурацією Intel Centrino 1,1 Mhz, 512 DDR, 50 Gb вінт, 10*6 widescreen?
приблизно такий в Юнітрейді коштує за 17 штук гривень (правда здається більша оператива, в два рази smile.gif .....)
хоча б за 2 штучки американських грошей, а?

Виправив глюк автозаміни. Мадєратор.
MadDog
Юнитрейд - магазин во многом жадный, на него равняться не стоит. Я малышей (10-11") сегодня в Нью Винде тысяч по 13 видел. Попробуй за $1500-1700 толкнуть.
victorius
Малиші бувають різні, тому рівнятися треба на такий же. А в Юнітрейді ціни явно неконкурентні. Карще зайди на itc.ua і порівнюй з тими цінами.
de Jussieu
QUOTE(groove @ 6.05.2006, 18:26:23)
ребята, а як ви думаєте реально продати в Україні  з рук новенький Sony VAIO VGNT 340 p/L, з конфігурацією Intel Centrino 1,1 Mhz, 512 DDR, 50 Gb вінт, 10*6  widescreen?
приблизно такий в Юнітрейді коштує за 17 штук гривень (правда здається більша оператива, в два рази smile.gif .....)

*

За дві штуки, здається, дуже проблематично. Ціна в 17 тис. гривень ноутбука з такою конфігурацією взагалі видається нереальною-тут, мабуть, помилочка вийшла.
R
QUOTE(groove @ 6.05.2006, 18:26:23)
ребята, а як ви думаєте реально продати в Україні  з рук новенький Sony VAIO VGNT 340 p/L, з конфігурацією Intel Centrino 1,1 Mhz, 512 DDR, 50 Gb вінт, 10*6  widescreen?

*

Абсолютно нереально. И за половину того, что ты назвал, не возьмут.

Я кстати сейчас свой 10" ноут с тачскрином за $450 пытаюсь впарить.
Kamikadze
Опа. А ну подробнее. Конфигурацию, фотки и т.д. Считай, шо я - потенциальный покупатель.
.