Ну під Лінукс драйверів ще менше ніж під WinXP
яке значення має кількість драйверів? візьми будь-який сучасний ноут з вістою і спробуй поставити туди XP i Linux. У більшості випадків XP без танців з бубном не стане.
Звісно, я не заперечую, що Linux накладає певні обмеження на залізо і перед купівлею ноута треба перевірити ретельно, чи все буде підтримуватись. Однак, купуючи Linux-сумісне залізо, ти стимулюєш виробників несумісного заліза зробити щось. Колись всі сайти були «оптимізовані» під IE, зараз якщо такі й залишились, я можу на них не ходити. You choose.
А якщо запустити Лінукс, а під ним ще віртуальну машину з ХР, то від 512М нічого не залишиться
XP нормально бігає під 256, лінукс теж. звісно, для громіздких задач тре трохи більше пам’яті.
Хочу її знести і поставити на вірт. машині. Чи є якісь застереження, обмеження etc?
застережень нема. але спершу постав на віртуальній машині, потім знеси, якщо все буде гаразд. у мене навіть серійник з ноута схавало нормально, хоча я думав, що буде лаятись. Обов’язково постав Guest Additions.
Дописано о 23 годині 44 хвилин 50 секунд(Runakefli @ 27.09.2008, 15:29:49)

(NodDeat @ 27.09.2008, 02:03:55)

А під лінуксом, між іншим, ВіндаXP легко ставиться на віртуальну машину без танців з бубном і нормально працює при 512М оперативи.
в потужності вона не сильно втрачає при цьому? Не гальмує сильніше?
я ставив на ацер з селероном і 512 пам’яті, політ був нормальний. правда, я вже не пам’ятаю, що запускалось там. здається, лише ворд і фотошоп. при 1 ґіґу якщо виділиш XP 300 ґіґ, все буде ок. працюватиме так само, як на звичайному компі, тільки з тією пам’яттю і вінчестером, який ти їй виділиш (а виділити зможеш до 700 метрів спокійно.)
Дописано о 23 годині 45 хвилин 46 секунда пропос, так само й на вінді можна поставити лінукс у віртуальній машині, якщо кому треба або хочеться потестити. google VMWare.