Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ноутбуки
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Killer
Asus A6R cel m380... (ще Тайванської, не Китайської зборки)

2 роки уже... понад 20 поїздок автобусом (600км тряски і т.п.) + падав + розливав чай і борщ + терпів скачки напруги з 180 до 265 вольт (не питайте де так, всеодно неповірите) + перепади температури від -10 до +35 і зокрема робота в них + акум як з нуля 1.45-2.0 год (на Ubuntu 2.0-2.5год) + розбирався і терпів інші всякі знущання, зокрема надмірний тиск "бабок" в переповненому ранковому транспорті... Все гуд кароче, тіко з дровами на звук під лінух трабли )))

Зара якби брав то тіко Dell або HP... Асус гад трохи спортився в плані якості!!!
Cherubic
Самый тонкий
ironmax
вот смотрю я на прайсы и думаю: есть ли визуальная разница между разрешениями 1440x900 и 1680x1050 на 15-дюймовой матрице?

Или лучше все же не париться и взять с матрицей на 1280x800?

основные задачи ноута будут такие: офисные программы, Интернет, обработка фотографий. игры - вряд ли.

кстати, не понимаю, почему Сони не делает 15-дюймовых ноутов с разрешением матрицы больше, чем 1280x800?
3.14159265358979323
Нещодавно прикупив ось таку мультимедійну цяцю:

Intel Core 2 Duo T8300 (Penryn) 2.4 GHz, 3 MB L2 Cache, 800 MHz FSB
4 Gb DDR2
18.4”, WUXGA+ (1920x1080,16:9, Full HD 1080p)
NVIDIA GeForce 9500M GS (512 MB, турбокеш до 1791 MB)
Blu Ray
320 Gb SATA (5400 об/хв)
Звук 5.1 (+ саб)
HDMI
Bluetooth 2.0+EDR
......etc.............
4 кг (!)
Ганнібал
Ого! Та на**я така колимага?
В мене трохи менше 3-х і все рівно харить...

Це хіба щоб дома стояв як головний
3.14159265358979323
(Ганнібал @ 29.08.2008, 00:33:53) *
Ого! Та на**я така колимага?
В мене трохи менше 3-х і все рівно харить...

Це хіба щоб дома стояв як головний

)))

Мені потрібна була якісна машинка для перегляду та редагування ФулХД відео та комфортної роботи в муз. прогах. Розмір ФулХД: 1920х1080, що = розширенню еркана. Попіксельне відтворення це саме те що треба в даному разі. Для роботи в муз.прогах видима область повинна бути максимально великою: 1920х1080=2,073,600 перевищує стандартну 1280х800=1,024,000 більш, ніж вдвічі.

До купівлі вибори було 2:

- маленький бук (до 2х кг) та здоровений 22”-24” дюймовий вайд мон,
- або ця, як ти сказав, ”калимага”.

у всіх маленьких ноутах, що я передивився - гамняна відяха якщо відштовхуватись від моїх ФулХД запитів (що цілком логічно). А в ноутах з середненькою відяхою стоіть к2д попередніх поколінь. Перелопативши багато інтернету, я зрозумів, що гармонії я так і не знайду, а якщо знайду то ціна такого добра коштуватиме 2500-3000 $ в сумі з хорошим моніком.

а ця машинка з конфігурацією на 12,000 гривень обійшлась мені всього за 8,000...

З приводу кілограмів: у мене попередній 15.4” важив 3 кг. Закинувши його в нормальний рюкзак з якісно зробленою спинкою я його майже не відчував на хребті. Те саме, що ніс пару книжок. У новому буці діагональ 18.4” зі співвідношенням сторін 16:9, тобто видима область по ширині більша, ніж у 19” з де-фактним співвідношенням 16:10 :-] мовою цифр: 11.776” проти 11.692”. тільки всі 19-ки що я бачив важать 7.5-8 кг, на відміну від ”бадяги”, яка важить 4.

Наразі стоїть питання купівлі хорошо рюкзака, в який би вмістився лептоп. Носитиму його дуже рідко. Раз у місяць, а то й у 2.

зі Стаціонарник збирати принципово не хотів.
Smith
соррі за офтоп, але так дивно читати, коли всі пишуть ноутбук.
всі рази, коли я контактував з іноземцями, і вживав слово notebook, вони були переконані, що я кажу про записну книжку чи щось такого роду.
Laptop і тільки - ось як вони називали портативний комп.

Дивно якось, що у нас це слово не прижилось.
я вже навіть звик так говорити.
ironmax
повторяю свой вопрос:

(ironmax @ 27.08.2008, 20:29:48) *
вот смотрю я на прайсы и думаю: есть ли визуальная разница между разрешениями 1440x900 и 1680x1050 на 15-дюймовой матрице?

основные задачи ноута будут такие: офисные программы, Интернет, обработка фотографий. игры - вряд ли.

кстати, не понимаю, почему Сони не делает 15-дюймовых ноутов с разрешением матрицы больше, чем 1280x800?
НД
(Smith) @ 29.08.2008, 18:25:21) *
соррі за офтоп, але так дивно читати, коли всі пишуть ноутбук.
всі рази, коли я контактував з іноземцями, і вживав слово notebook, вони були переконані, що я кажу про записну книжку чи щось такого роду.
Laptop і тільки - ось як вони називали портативний комп.

Дивно якось, що у нас це слово не прижилось.
я вже навіть звик так говорити.

ну так само у нас не прижилось слово «пендрайв». замість нього ми вживаємо «флешка». В Польщі вживаються обидва слова, але частіше — laptop (ляптоп). Хоча магазини продають як notebooki, так і laptopy.

у мене така, мені вистачає. сам подивись вживу як воно виглядає і чи тебе влаштовує такий екран.
3.14159265358979323
(ironmax @ 8.09.2008, 13:47:57) *
повторяю свой вопрос:

(ironmax @ 27.08.2008, 20:29:48) *

так. є. чим меньше зерно (більше розширення) тим краща деталізація, а для обробки фот - це суттєво.
до того ж більше інфи вміститься на екрані )) проте це призведе до не дуже комфортної роботи в деяких додатках. а в деяких - навпаки.

особисто я би брав з більшим розширенням: адже, зменшити завжди можна... а от в збільшити....
Hairy
QUOTE(VaSh @ 8.09.2008, 15:18:10) *
чим меньше зерно (більше розширення) тим краща деталізація

Неа.

до того ж більше інфи вміститься на екрані

Ага. Тока для ювелирной работы всё равно придётся увеличивать в разы, хоть там 800*600, хоть 1680x1050. Так что выигрыш только в размере панелек редактора.
3.14159265358979323
(Hairy @ 8.09.2008, 17:57:49) *
(VaSh @ 8.09.2008, 15:18:10) *
чим меньше зерно (більше розширення) тим краща деталізація

Неа.

вперше чую, щоб в матриць тфт-екранів розмір зерна не впливав на деталізацію... напоум, б.ласка.
НД
вперше чую, щоб в матриць тфт-екранів розмір зерна не впливав на деталізацію... напоум, б.ласка.

як він мав би впливати?
Hairy
Детализация, в смысле количество деталей, это свойство фотки (или другого рисунка). От того, накаком устройстве с изменяемым масштабом вывода ты ее смотришь, деталей не станет ни больше, ни меньше.

Это как количество дпи применительно к компьютерному файлу - сколько ни поставь, пока не выведешь на печать, ничего не изменится

3.14159265358979323
(NodDeat @ 9.09.2008, 00:45:59) *
як він мав би впливати?

гугль -->

Зерно
Размер зерна (пиксель, точка) влияет на детализацию изображения на мониторе. Чем меньше точка, тем выше качество детализации изображения.

хейрі, коли я писав про деталізацію зображення - я мав на увазі якість відтворюваної картинки на екрані, а не властивість фотки. краща деталізація матриці робить комфортнішим редагування мультимедійного контенту, хоча і не впливає на кінцевий результат. якщо ж глянути з боку перегляду, а не редагування, то тут переваги матриці з меншим розміром зерна очевидні.
НД
VaSH, суть в тому, що ти цю деталізацію не помітиш неозброєним оком. Так що не є правдою, що:

краща деталізація матриці робить комфортнішим редагування мультимедійного контенту

nkraft
Тут даже не стоит преводить аргументы, все кристально ясно и просто. VaSh абсолютно прав.
Hairy
QUOTE(VaSh @ 9.09.2008, 01:03:28) *

хейрі, коли я писав про деталізацію зображення - я мав на увазі якість відтворюваної картинки на екрані, а не властивість фотки.

"Любой стоящий спор сводиться к приведению к общему знаменателю терминологии спорящих" (с) alkash.gif

Наталі
Хочу купити новий ноут на суму в межах від 1000 до 1500 у.е. Порадьте,який можна придбати на таку суму, відповідно з нормальними характеристиками.
3.14159265358979323
(Наталі @ 22.09.2008, 18:54:59) *
Хочу купити новий ноут на суму в межах від 1000 до 1500 у.е. Порадьте,який можна придбати на таку суму, відповідно з нормальними характеристиками.

розширь коло запитів (які задачі будуть виконуватись на ноуті, чи він повинен бути супер-легкий, діагональ матриці, важливість бренду тощо).
nazvit

ACER Extensa 4420 - продаю, 800у.е. http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1211587727715
Новий, відкривав до 10разів.
НД

відповідь: будь-який від 1000 до 1500 у.о. хіба що Acer не рекомендував би.

до речі, у нас залишилися ноути з матовими екранами? якщо так, киньте лінк.
kpop66
от загнув...
і ше й bestbuy даєш посилання. шо за етика.
Наталі
Ноут хочу,щоб був легкий, гарний дизайн. Максимум,що він буде робити- монтаж відео.
Що краще: якийсь Apple недорогий чи інший ноут,але з нормальною пам”ятю і тд??????

to nazvit—я техніку з рук ніколи не купую, не дарма ти ж його продаєш
ironmax
http://hotline.ua/tx/asus_m50vm_m50vm-t940bfhgaw

думаю себе взять вот эту вешь...

раньше хотел asus g1s, но он хуже по конфигу, а стоит даже немного дороже...

хотя, говорят, у новых асусов проблемы с драйверами под ХР - родных просто нет. так что люди идут на всевозможные шаманские пляски с бубном, но все таки в итоге сносят Висту нафиг и ставят ХР.

Терру 8411srr уже брать как то не хочется. при такой мощной конфигурации, думаю, ставить видеокарту GeForce 8400 GS - как то нелепо смотрится, узкое место в системе
F3
(Наталі @ 23.09.2008, 17:11:51) *
Ноут хочу,щоб був легкий, гарний дизайн. Максимум,що він буде робити- монтаж відео.
Що краще: якийсь Apple недорогий чи інший ноут,але з нормальною пам”ятю і тд??????

это пиздец, извините.

офисные задачи =/ монтаж видео. даже блин 3д игры =/ монтаж видео.
expialidociouz
(”ironmax”)
хотя, говорят, у новых асусов проблемы с драйверами под ХР - родных просто нет. так что люди идут на всевозможные шаманские пляски с бубном, но все таки в итоге сносят Висту нафиг и ставят ХР.

З такою проблемою стикався на нових тошибах. Хоча було кілька місяців тому - може вже й повипускали. Собі б хотів щось маленьке і легке (відповідно зараз в мене велике і важке).
ironmax
(pavlentij @ 25.09.2008, 01:17:24) *
(”ironmax”)
З такою проблемою стикався на нових тошибах. Хоча було кілька місяців тому - може вже й повипускали. Собі б хотів щось маленьке і легке (відповідно зараз в мене велике і важке).

не-а, не выпустят. Майкрософт договорился с основными производителями о жесткой линии поддержки Висты в ноутах - то есть практически никакого даунгрейда...
НД
(F3 @ 25.09.2008, 00:15:26) *
(Наталі @ 23.09.2008, 17:11:51) *

это пиздец, извините.

тут не йдеться про професійний монтаж з двома моніторами, радше про «злити ролики з мильниці/любительської камери в один, додати гарний заголовок і титри», так що все правильно.

Дописано о 02 годині 03 хвилин 55 секунд

чого тільки люди не роблять, аби не поставити собі Linux. А під лінуксом, між іншим, ВіндаXP легко ставиться на віртуальну машину без танців з бубном і нормально працює при 512М оперативи.

Runakefli
(NodDeat @ 27.09.2008, 02:03:55) *
А під лінуксом, між іншим, ВіндаXP легко ставиться на віртуальну машину без танців з бубном і нормально працює при 512М оперативи.
в потужності вона не сильно втрачає при цьому? Не гальмує сильніше?
webwarrior
чого тільки люди не роблять, аби не поставити собі Linux. А під лінуксом, між іншим, ВіндаXP легко ставиться на віртуальну машину без танців з бубном і нормально працює при 512М оперативи.

Ну під Лінукс драйверів ще менше ніж під WinXP pardon.gif
А якщо запустити Лінукс, а під ним ще віртуальну машину з ХР, то від 512М нічого не залишиться post-1088-1104441237.gif
Runakefli
(webwarrior @ 27.09.2008, 18:42:04) *
Ну під Лінукс драйверів ще менше ніж під WinXP pardon.gif
А якщо запустити Лінукс, а під ним ще віртуальну машину з ХР, то від 512М нічого не залишиться post-1088-1104441237.gif
у мене 1G. Єдине, що мені треба від вінди - щоб працювала програма обробки даних SPSS (у лінуксі вона не хоче через вайн запускатись). Зараз на лептопі вінда на окремому диску (паралельно з лінуксом). Хочу її знести і поставити на вірт. машині. Чи є якісь застереження, обмеження etc?
НД
Ну під Лінукс драйверів ще менше ніж під WinXP

яке значення має кількість драйверів? візьми будь-який сучасний ноут з вістою і спробуй поставити туди XP i Linux. У більшості випадків XP без танців з бубном не стане.

Звісно, я не заперечую, що Linux накладає певні обмеження на залізо і перед купівлею ноута треба перевірити ретельно, чи все буде підтримуватись. Однак, купуючи Linux-сумісне залізо, ти стимулюєш виробників несумісного заліза зробити щось. Колись всі сайти були «оптимізовані» під IE, зараз якщо такі й залишились, я можу на них не ходити. You choose.
А якщо запустити Лінукс, а під ним ще віртуальну машину з ХР, то від 512М нічого не залишиться

XP нормально бігає під 256, лінукс теж. звісно, для громіздких задач тре трохи більше пам’яті.
Хочу її знести і поставити на вірт. машині. Чи є якісь застереження, обмеження etc?

застережень нема. але спершу постав на віртуальній машині, потім знеси, якщо все буде гаразд. у мене навіть серійник з ноута схавало нормально, хоча я думав, що буде лаятись. Обов’язково постав Guest Additions.

Дописано о 23 годині 44 хвилин 50 секунд
(Runakefli @ 27.09.2008, 15:29:49) *
А під лінуксом, між іншим, ВіндаXP легко ставиться на віртуальну машину без танців з бубном і нормально працює при 512М оперативи.
в потужності вона не сильно втрачає при цьому? Не гальмує сильніше?

я ставив на ацер з селероном і 512 пам’яті, політ був нормальний. правда, я вже не пам’ятаю, що запускалось там. здається, лише ворд і фотошоп. при 1 ґіґу якщо виділиш XP 300 ґіґ, все буде ок. працюватиме так само, як на звичайному компі, тільки з тією пам’яттю і вінчестером, який ти їй виділиш (а виділити зможеш до 700 метрів спокійно.)

Дописано о 23 годині 45 хвилин 46 секунд
а пропос, так само й на вінді можна поставити лінукс у віртуальній машині, якщо кому треба або хочеться потестити. google VMWare.
Runakefli
NodDeat, дякую smile.gif
Наталі
QUOTE(NodDeat @ 27.09.2008, 02:03:55) *
QUOTE(F3 @ 25.09.2008, 00:15:26) *
QUOTE(Наталі @ 23.09.2008, 17:11:51) *

это пиздец, извините.

тут не йдеться про професійний монтаж з двома моніторами, радше про «злити ролики з мильниці/любительської камери в один, додати гарний заголовок і титри», так що все правильно.

саме такий, непрофесійний монтаж я і мала на увазі (Movie Maker, Nero). Зупинилася на такій моделі- Acer 2930-844G32. Оперативки - 4 Гб і на жосткому диску 320 Гб
Strawman

не ведись на пропозиції тих, хто хоче б/у втюхати, зараз ціни на ноути падають, незважаючи на зростання курсу доллара. Вибирай щось із соні, тошиби, НР, Делл. Пропоную взяти HP Pavilion dv6950er (FN632EA), а на асери, асуси, самсунги та лижі краще навіть й не дивитися
alf
(Strawman @ 15.10.2008, 12:18:43) *
на асери, асуси, самсунги та лижі краще навіть й не дивитися
а что с асусами не то? unsure.gif
НД

не ведись на пропозиції тих, хто хоче б/у втюхати, зараз ціни на ноути падають, незважаючи на зростання курсу доллара.

але ціни падають в т.ч. за рахунок якості заліза, економії на тестуванні і т.п. тому якщо ноут потрібен лише для офісної роботи, то IBM/Lenovo Thinkpad п’ятирічної давності — це те, що треба (тим паче, що зараз важко знайти ноути з матовим екраном). звісно, це не стосується поданої вище пропозиції купити уживаний ацер.

і взагалі, брендодроч не завжди є справедливим. Звідки ви знаєте, що ваш «хп павільйон» чи «соні вайо» не збирають на заводі ацера в Китаї? І таки збирають.

я от знаю один ноунеймовий ровербук, якому понад десять років, і він працює нормально (за винятком батареї та матриці, правда, але з зовнішнім монітором все ок).

самсунги

про самсунг у мене позитивне враження.
Cherubic
(alf @ 15.10.2008, 13:25:59) *
(Strawman @ 15.10.2008, 12:18:43) *
на асери, асуси, самсунги та лижі краще навіть й не дивитися
а что с асусами не то? unsure.gif

А что со всеми остальными не то? unsure.gif Просто интересно. А то многие повторяют как мантру, а откуда информация-то? Не знаю как LG - не сталкивался, но вот Samsung очень даже на уровне. И по надёжности, и по дизайну... а по соотношению цена/качество так вообще лидер по-моему, причём в разных ценовых нишах. По крайней мере не один раз видел такую информацию в компьютерных изданиях где проводят тестирования. Гнать же на Asus - это вообще святотаство и тяжкий грех. Только отчаянные гуманитарии до такого могут додуматься. smile.gif
НД
Гнать же на Asus - это вообще святотаство и тяжкий грех. Только отчаянные гуманитарии до такого могут додуматься.

ага, особливо з урахування того, що на їх заводах багато інших «брендів» робиться smile.gif
expialidociouz
(”NodDeat”)
і взагалі, брендодроч не завжди є справедливим. Звідки ви знаєте, що ваш «хп павільйон» чи «соні вайо» не збирають на заводі ацера в Китаї? І таки збирають.

Брендодроч часами є справедливим не через бенчмарки абощо, а через наші реалії. Скажімо, ще кілька років тому в Україні були відсутні офіційні сервісні центри окрім Samsung і LG. Зараз їх мабуть має бути більше, але якщо с-центру нема, у разі проблем з ноутом і його відправки на ремонт закордон доведеться добряче почекати (і не завжди з успіхом).
ironmax
Так, а может кто просветит меня, почему одна и та же модель ноута Сони называется по разному- у нас это FW11ZRU, а в Штатах - FW290 (дальше в зависимости от конкретного конфига)?

Это у них такие разные стандарты для разных регионов мира?
НД
у Штатах 110 вольт biggrin.gif
а взагалі, чого б не запитати про це у Соні? 
ironmax
(NodDeat @ 3.11.2008, 22:40:08) *
у Штатах 110 вольт biggrin.gif
а взагалі, чого б не запитати про це у Соні? 

да там вообще фигня всякая... на глобальных сайтах у Сони модель FW11ZRU даже не значится в каталоге - она есть только на СНГшных представительствах.

и ваще... наши настолько охренели с ценами, что в Англии в онлайн-магазине Сони можно купить модельку, чуть более даже навороченную по конфигу (винт на 500 Гб вместо 320 и матрица 1920*1050 вместо 1600*1000), если курс фунта стерлингов к доллару 1:1,5, всего навсего за 1900 с хвостиком баксов (у нас FW11ZRU стоит в среднем 2300-2500)... smile_idea.gif

вот и бери после этого электронику у наших барыг. mad_ani.gif
NLD
о_О
Не тупи, чувак.
Ты знаешь, сколько вообще в Штатах компы стоят? Думаю, знаешь. Существенно дешевле, чем у нас. Ой как существенно. Ноуты в том числе. 700 баков за ноут - абсолютно нормальная цена.
В частности, всякие applefags местные просто пищат, когда сравнивают наши цены на Маки и штатовские.

Маржу всем иметь хочется. И растаможка денег стоит. И политика у вендоров такая. Да-да.
Просто в бизнесе по сборке компов в Штатах и других культурных странах маржа просто исчезающе мала. Берут исключительно за счет больших обьемов. В частности, так все выглядит у тех же Dell. Аналитики вообще порой чуть ли ни диву даются, откуда у них прибыль. Ну, это не считая Яббла и еще некоторых вендоров. Но на рынке х86-ых компов общего назначения картина именно такая.
У них жуткая конкуренция.

А теперь подумай - откуда в Украине взяться таким обьемам продаж? Планы по прибыли есть у всех менеджеров. И все хотят их выполнять. Потому идет наценка. И от вендора, и от ресейлера.
Они не барыги, они просто жить хотят.

Дописано о 00 годині 51 хвилин 54 секунд
П.С. Привел пункт про IBM в соотвествие реальности.
ironmax
а я ж о чем говорю?

но все равно - как то не хочется кормить зажравшихся топов и налоговую (потому что как минимум 50% налогов уходит не в бюджет страны, а им в карман).

нормальный "белый" импорт для нашей страны пока что такая роскошь...
NLD
Нет, ты не о том говоришь. В карман нашим ретейлам идет действительно довольно мало.
Altmer
текущее состояние дел:
HP Compaq 530 (KP477AA) нареканий не вызывает. но с недавнего времени шумит кулер.

Предпочтения: Sony Vaio серии FW
- чувство прекрасного)
- широкий экран 16.4 (когда мало 15.4 но много 17)))
- Xbright-FullHDD
- Blu-ray (аналогов не существует)
- до 5,5 часов работы
- корпус изготовлен из магниевого сплава.

И небольшой комментарий к ноутбукам Apple. У нас в офисе директор юзает Macbook pro 17’. За год это чудо приобрело массу царапин, небольшие вмятины, а посередине экрана (прямо под яблочком) появилось белое пятно. Происхождение - неизвестно. В центре говорят, что это болезнь всех макпро. (случается у каждого 3) Оно не так заметно, но факт остается фактом.
А еще одни существенный минус – эргономика. Клавиатуры для 17 очень маленькая и кажется взята просто напросто из 15 или 13, а для того чтобы занять место по бокам встроили динамики.

ДЛЯ Наталии

вот магазин: http://sony-shop.com.ua

там ты найдешь свой Sony Vaio в дипазоне от 1000-1500)))

de Jussieu
Хотілося б у цій темі почути обговорення нового класу лептопів-нетбуків або субноутбуків (є ще інша назва-ultra low cost PC). Після того, як Asus випустив першу модельку ASUS Eee PC 4G (http://pc.uacatalog.com/articles/asus-eee-pc-4g/), почалась мода на ці ультрапортативні комп’ютери. Інші виробники, зокрема ACER (http://ava.com.ua/product/129649/) та HP (http://www.gadgetstyle.com.ua/computers/notebooks/hp_compaq/hp_2133_mini-note_pc) почали займати цю нову благодатну нішу на комп’ютерному ринку. Зазначимо 3 основні характеристики нетбуків: 1. Легкість (вага близько 1 кг), компактність. 2. Низька ціна (500-600$). 3. Вони призначені для комунікацій (Internet browsing, IP телефонія, спілкування по Skype) та роботи з офісними програмами під час подорожей, тому швидше можуть служити додатком до ноутбука чи настольного комп’ютера, ніж їх повноцінною заміною. За цими критеріями дорогі ультрапортативні комп’ютери, такі як цей (http://zoom.cnews.ru/goods_card/item/45544/sony-vaio-vgn-tz130n-cool.gif не можуть вважатись нетбуками.
В червні я купив у Парижі таку модельку (http://belkashop.com.ua/index.php?stat=yes&npost=12), але через пару місяців її сплавив через низку cуттєвих недоліків (дуже мала й незручна клава, шумить і перегрівається, недостатній об’єм пам’яті SSD - 12 GB, малий час автономної роботи-лише 1,5 години). На цьому тижні купив MSI U100 Special Edition (http://www.dooyoo.co.uk/laptops/msi-wind-u100-1616xp-special-edition/ ) і щасливий, як слон. Це, можливо, єдиний на ринку нетбук, який за всіма параметрами може замінити повноцінний ноут (хіба що геймерам та дизайнерам він не підійде).
Дивно, чомусь тут ніде не обговорюється продукція фірми MSI, адже зараз вона випускає дуже класні ноутбуки. Принаймні всі мої знайомі, що придбали машини MSI, надзвичайно задоволені. Дехто користується ними роками- і поки що жодних нарікань.
Отже, цікаво було б почути ваші думки про субноутбуки...

P.S. В якості основної машини використовую Sony Vaio FE 28H (http://www.ciao.fr/Sony_VAIO_FE28H__993199)
ironmax
я б купил MSI Wind в качестве второй портативной машины, если будет такая потребность. маленький, легкий, и в то же время довольно мощный по сравнению с Еее.
.