Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Ноутбуки
Могилянський форум > Все, що нас цікавить > Комп’ютери і мережі
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
Cherubic
(de Jussieu @ 21.11.2008, 12:30:50) *
Хотілося б у цій темі почути обговорення нового класу лептопів-нетбуків або субноутбуків (є ще інша назва-ultra low cost PC).

Мне так представляется, что для нашего человека (рынка) эта штука не совсем актуальна. Не настолько наш среднестатичтический гражданин богат, чтобы покупать себя по несколько ноутбуков на все случаи жизни и менять их как перчатки. Если уж ты покупаешь себе в силу необходимости ноут, то он должен быть более-менее универсальным, чего о нетбуках не скажешь. Да и экономии существенной не получится, не такой уж большой разрыв в ценах. Разница в весе тоже никак не критична, чтобы серьезно о ней говорить.
NodDeat
de Jussieu, so you had Asus eeePC 900? I’m thinking about 901, it has >6 hours battery life and much better hardware: http://www.primakomp.pl/product_info.php/products_id/7617
It is priced for 1339 PLN which is about 350 euro.

But it seems there are no Linux version of this model in Poland (which has 20 Gb SSD), not mentioning the Ukraine.

Мне так представляется, что для нашего человека (рынка) эта штука не совсем актуальна. Не настолько наш среднестатичтический гражданин богат, чтобы покупать себя по несколько ноутбуков на все случаи жизни и менять их как перчатки. Если уж ты покупаешь себе в силу необходимости ноут, то он должен быть более-менее универсальным, чего о нетбуках не скажешь. Да и экономии существенной не получится, не такой уж большой разрыв в ценах. Разница в весе тоже никак не критична, чтобы серьезно о ней говорить.

I don’t agree. an ”average” man in Ukraine buys very expensive mobile phones and clothes. Netbook is in the same price category as palmtop or smartphone, but has much better hardware.

The second issue is that I have only one laptop and I wouldn’t like it being stolen. So, i’m thinking to buy the cheaper one for journeys and prefer to keep the main laptop at home.
Cherubic
(NodDeat @ 21.11.2008, 17:37:41) *
The second issue is that I have only one laptop and I wouldn’t like it being stolen. So, i’m thinking to buy the cheaper one for journeys and prefer to keep the main laptop at home.

Сорри, бат ай вил спик рашн. Вот у меня 3 компа, на которых я периодически работаю: 1 на работе и 2 дома (один из них ноут). И реально возникает проблема. Бывает сделаешь какую-то работу на одном или скачаешь на него музыку, а потом, когда ты думаешь что оно у тебя где-то должно быть, реально не можешь найти и начинаешь судорожно вспоминать на каком эта штука тазике. И вроде стараюсь всё клонировать, копирую на флэшку и всё такое, но все равно периодически провтыкиваю. pardon.gif

Более вероятный расклад как мне кажется, когда у человека один стационарный комп и один переносной. Но с другой стороны, раз эти нетбуки выпускают, значит они кому-нибудь нужны? Или просто навязывают? smile.gif А стретьей стороны - чем больше выбор, тем лучше.
NLD
http://blogs.zdnet.com/computers/?p=266
Вот вам довольно пристойный гайд по нетбукам.

А в Штатах, кстати, эти штуки щас чуть ли не выпускать не успевают. Selling like hot cakes.
Кстати, кое-где уже ввели такую же модель продаж, как с мобильниками. Продается за символическую сумму нетбук с 3G-модемом и контрактным ярмом на 1,5-2 года. Довольно разумно, в принципе.
NodDeat
Сорри, бат ай вил спик рашн.

я писав з компа, де було KDE. між транслітом і інґлішем обрав інґліш smile.gif

коротше, ідея зрозуміла: нетбук потрібен для тих випадків, коли хочеться мати з собою ноут (посидіти в неті в ПХ, на плацу або ще десь), і водночас не сильно плакати, коли його вкрадуть.

Дописано о 00 годині 07 хвилин 46 секунд
А в Штатах, кстати, эти штуки щас чуть ли не выпускать не успевают. Selling like hot cakes.

та вони взагалі буржуї. у них все це копійки коштує (особливо в перерахунку на % від зарплати).
Ганнібал
Черубік, ти мені вибач, але це вже ІМХО потрібно повністю з головою не дружити, щоб не знати де в тебе що знаходиться.

Окрім того нЕтбуки особисто я використовую не в цілях накачати побільше всього і вся, а коли необхідно, наприклад, підти на семінар, де мені знадобляться декілька пдф-них доків. По завершенню вся ця інфа звідти одразу ж видаляється.
Чи взяти з собою в подорож, щоб мати доступ до нету. Знову ж таки, не з метою накачати на халяву купу всілякої хні, а бронювати готелі, квитки етц.
А навіть якщо й доводиться щось качати, то дома одразу ж переганяю це на основний агрегат
Cherubic
(Ганнібал @ 23.11.2008, 18:02:32) *
Черубік, ти мені вибач, але це вже ІМХО потрібно повністю з головою не дружити, щоб не знати де в тебе що знаходиться.

Так я ж и не утверждал, что я с ней дружу. wink.gif Ты просто даже представить себе не можешь какой поток информации через неё бедненькую проходит ежедневно. cry.gif Хорошо что хоть что-то помню.
Altmer
netbooks save trees)
expialidociouz
до речі, якимось парадоксом, ні)
3.14159265358979323
(Altmer @ 10.11.2008, 15:22:18) *

- до 5,5 часов работы

О, холера )) Просто шик... Чомусь не думав що буки з такою матрицею (16.4 Xbright-FullHD) вміють так довго жити..

З приводу нетбуків - чекаю 10” МСІ на двоядерному атомі. Хоча Інтелівці казали, що не випускатимуть такого для нетбуків, а лише для стаціонарок, а МСІ-ці ж заявили цілком протележне - цебто, буде у нас нетбук на вищезгаданому проці... Бум бачити ))

зі Апргрейднув свій ноут - подвойів ”умовні одиниці” ХДД, запихнувши туди ще один 320-и Ге-Байтний САТА-шник.
3.14159265358979323
(VaSh @ 24.11.2008, 08:20:34) *

З приводу нетбуків - чекаю 10” МСІ на двоядерному атомі. Хоча Інтелівці казали, що не випускатимуть такого для нетбуків, а лише для стаціонарок, а МСІ-ці ж заявили цілком протележне - цебто, буде у нас нетбук на вищезгаданому проці... Бум бачити ))

О. Вже будуть ))

On September 22, 2008, Intel announced a new dual-core processor (unofficially code-named Dual Diamondville) branded Atom 330 of the Atom 300 series to be used in desktop computers. It runs at 1.6 GHz and has a 8 W TDP rating. Its dual core comprises two Diamondville dies next to each other on a single package (substrate).

....bla-bla-bla....

The next generation of the Atom, ”Lincroft,” architecture will be launched in 2H 2009 and is code-named Pineview. It will be used in Netbook/Nettop systems, and feature a system-on-chip (SOC) with an integrated single-channel DDR2 memory controller and an integrated graphics core. Pineview, like Diamondville, will be available in single and dual-core versions. It will feature HyperThreading, and is to be manufactured on a 45nm or 32 nm process.
Mezmerize
Аусу. Єдине не подобається мені, коли звук Саундмакс...така лажа.
Femina
Товарищи, если в описании к приводу пишут DVD+-RW и DVD RW - то в чем разница?
Cherubic
(Femina @ 25.12.2008, 14:14:04) *
Товарищи, если в описании к приводу пишут DVD+-RW и DVD RW - то в чем разница?

Нет разницы. Если всё точно так и написано без всяких там добавок типа "Combo".
Cooper
надеюсь, что после НГ цены на ноуты попустятся.. а то присмотрел себе асус неплохой wub.gif

хотя если наше чудесное правительство начнет чудить с таможенными сборами, то цены могут таки и вверх пойти, несмотря на распродажи post-1088-1104441237.gif
MadDog
(Cooper @ 25.12.2008, 22:37:22) *
надеюсь, что после НГ цены на ноуты попустятся.. а то присмотрел себе асус неплохой wub.gif

хотя если наше чудесное правительство начнет чудить с таможенными сборами, то цены могут таки и вверх пойти, несмотря на распродажи post-1088-1104441237.gif

Я бы брал сейчас. Или сразу после НГ. До окончания праздников. Пока межбанк будет гулять вместе с остальными гражданами, курс, надеюсь, будет относительно стабилен. Потом может скакануть и до 10, и до 12. Хотя, конечно, если покупать ноут за баксы/евро, можно и подождать.
Цены на ноуты сейчас тоже очень вкусные (в баксах, разумеется). Скажем, отличный Sony Vaio sz7mrn стоит менее 1500 уёв.
А что за асус?
Mezmerize
Говорила мне мама ... © покупать ноут ещё осенью...не хотел. Щас вот думаю, что стоит.
NodDeat

ну і скіки ж воно на батареї працюватиме (я ще не питаю, нафіщо воно треба) ?

з усіх нетбуків за співвідношенням ціна/якість поки що лідером є Asus eeePC 904HD. Цей нетбук має нормальний SATA-вінчестер (160 ґіґ) та пам’ять 1 ґіґ, а час праці на батареї — близько 5 годин, вага 1.45 кг. У Польщі коштує десь 1000 злотих (2500 UAH чи то пак 300 баксів). Більше за нетбук платити без сенсу.
expialidociouz
160?
NodDeat
(pavlentij @ 20.01.2009, 16:00:21) *

Так: http://www.primakomp.pl/product_info.php/products_id/7621
(скажу таємницю: вінчестер цей можна буде потім замінити, коли з’явиться більший). За моїм посиланням з віндою, з лінуксом коштує десь на злотих 200 дешевше.

Хрінассі, росіянам за 1500 злотих впарюють.

expialidociouz
(NodDeat @ 20.01.2009, 17:05:38) *
За моїм посиланням з віндою, з лінуксом коштує десь на злотих 200 дешевше

Це якраз те, на чому не варто економити wink.gif

До речі, якщо купити з лінуксом і поставити вінду піратську, де це можуть попалити? При перетині кордонів нічо такого не перевіряють?
NodDeat
Це якраз те, на чому не варто економити

а хто казав про економію?

До речі, якщо купити з лінуксом і поставити вінду піратську, де це можуть попалити? При перетині кордонів нічо такого не перевіряють?

В ЄС (поки що) без твого дозволу або без санкції прокуратури ніхто в твій ноутбук лізти не буде. В США тепер поліція має право перевірити твій ноутбук, якщо в тебе борода схожа на бороду Осами бін Ладена. в Україні де юре як в ЄС, а де факто мєнти можуть забрати твій ноут, а повернути зможеш тільки за хабар. В Білорусі ноутбук можуть конфіскувати «на експертизу» на в’їзді, якщо твоя борода схожа на бороду Аляксандра Мілінкєвіча, або на виїзді, якщо в тебе немає довідки з КҐБ про те, що на ноутбіці відсутня державна таємниця Білорусі. На експертизу ноутбук подається за два тижні від планованого виїзду з країни.
Kos

Ребятки, подскажите пожалуйста, сломался на ноуте энтер. Где у нас можно купить отдельно кнопочки?
Если че, ноут Dell Vostro 1000 unsure.gif
3.14159265358979323
(NodDeat @ 20.01.2009, 16:56:48) *
ну і скіки ж воно на батареї працюватиме (я ще не питаю, нафіщо воно треба) ?

Трохи зав*язаний на паралельних обчисленнях. Працюю в Сан. В майбутньому доведеться йіздити про паралельні обчислювання на базі йіх технологій розповідати не лише по Украйіні, а й в той самий Пітер. В даному випадку компактний двоядерник під рукою - як ковток повітря.
Cherubic
На радиорынке (типа Караваевы дачи) можно поискать, там хватает барахольщиков.
Lloyd
(Kos @ 30.01.2009, 21:08:50) *
Ребятки, подскажите пожалуйста, сломался на ноуте энтер. Где у нас можно купить отдельно кнопочки?

Может в сервис-центр какой отнести?
Kos
QUOTE(Lloyd @ 30.01.2009, 23:12:15) *
QUOTE(Kos @ 30.01.2009, 21:08:50) *
Может в сервис-центр какой отнести?

Там фейспалм просто. Говорят - бля, если не можете прицепить кнопочку - не значит, что она сломалась. Додики, короче. А она реально сломалась. Надо пластиковое крепление..
NodDeat
ска, хочу собі цю цяцьку (це субноутбук з тачскріном, при чому тачскрін можна від’єднати):

http://www.alwaysinnovating.com/touchbook/

* 9.4" x 7" x 1.4" for 2 lbs (with keyboard)
* ARM Texas Instruments OMAP3 chip
* 1024x600 8.9'' screen
* Storage: 8GB micro SD card
* Wifi 802.11b/g/n and Bluetooth
* 3-dimensional accelerometer
* Speakers, micro and headphone
* 6 USB 2.0 (3 internal, 2 external, 1 mini)
* 10h to 15 hours of battery life

300 $. правда, це ціна в Штатах, у Європі буде 300 єврів, як і eeePC, зрештою.
Dasha
А що скажете про такий нетбук - HP Mini 1035NR?
http://compreviews.about.com/od/netbooks/gr/HPMini1035NR.htm

Швидше за все буду в Штатах в квітні - добра нагода купити лептоп чи нетбук. От і подумалось про НР-ішний нетбук.

Хоча в Штатах і макбук базовий за 1000 дол. можна придбати (13.3 в макбуці- якраз таку діагональ хотілось би, бо нетбушні все ж маловаті, імхо, та й якість зображення так собі).

Розумію, що не зовсім порівнювані компи, але все ж порадьте щось shy.gif
NodDeat
панянко, ви б ще порівняли ноутбуки з КПК чи телефонами.

функція нетбука — це комп для подорожей. тому основними його якостями мають бути вага (більше 1.4 кг — фтопку) та час праці на батареї (менше від 5 годин — фтопку), а також низька ціна, щоб не шкода було, якщо вкрадуть (більше від 350 USD — фтопку). А ну іще фтопку дорогі і не місткі SSD диски, тільки SATA (різниця в тому, що за ті ж гроші в десять разів більше ґіґабайтів).

макбук, я так розумію, буде купуватися, щоб туди вісту поставити?

щодо порадити, спрецизуйте, шо ви хочете.

HP Mini я бачив в магазині, і щось не дуже був вражений. здається, там малий час праці на батареї і висока ціна.

наразі ліпшого від Asus eeePC 901 (здається) не існує. поки не з’явилося оте, що я запостив вище, звісно.
Dasha
Та я розумію, що не коректно порівнювати. Я просто міркую, чи можу я обійтись нетбуком, чи все ж варто купити лептоп. У мене є стаціонарний комп.

Ні, макбук не для того буде купуватись, щоб вісту поставити. Думаю, особливих талантів не потрібно для того, щоб впоратись з макосом. wink.gif

Мене нетбуки підкупають вагою та розмірами, в основному. Проте чула, що вони досить швидко ламаються, що, очевидно, є великим недоліком. Заради надійності можу пожертвувати увагою до розміру/ваги. В цьому сенсі мене макбук влаштовує. Тож питання: наскільки нетбуки надійні?
NodDeat
Проте чула, що вони досить швидко ламаються, що, очевидно, є великим недоліком.

ламаються швидко неякісні нетбуки, це очевидно. там нема чому ламатися, в принципі.

щодо надійності, ще замало часу пройшло, аби щось говорити. в кожному разі на них є гарантія мінімум рік.

є, до речі, легкі ненетбуки, але вони дорогі.
NLD
Вообще-то идеологически верный нетбук - это компьютер без движущихся частей. Потому и SSD.
alf
(NodDeat @ 3.03.2009, 15:14:44) *
ска, хочу собі цю цяцьку (це субноутбук з тачскріном, при чому тачскрін можна від’єднати):

http://www.alwaysinnovating.com/touchbook/

* 9.4” x 7” x 1.4” for 2 lbs (with keyboard)
* ARM Texas Instruments OMAP3 chip
* 1024x600 8.9’’ screen
* Storage: 8GB micro SD card
* Wifi 802.11b/g/n and Bluetooth
* 3-dimensional accelerometer
* Speakers, micro and headphone
* 6 USB 2.0 (3 internal, 2 external, 1 mini)
* 10h to 15 hours of battery life

300 $. правда, це ціна в Штатах, у Європі буде 300 єврів, як і eeePC, зрештою.

с клавиатурой еще +100 баксов, если почитать
Dasha
2NodDeat Дякую за відповідь smile.gif
NodDeat
с клавиатурой еще +100 баксов, если почитать

ага, так. але і так слід почекати, поки його зроблять, почнуть продавати, поки воно до Європи та України дійде.
Femina
Привет, ребята! Нужен ваш совет по поводу выбора ноутбука.
Ноутбук нужен для просмотра фильмов, работы в Excel и фотошопе без наворотов.
Обязательное требование – хороший звук (не в пол), вес не более 3 кг, жесткий диск не менее 160 Гб, оперативка 2 Гб желательно
Цена приблизительно 4000 грн.
Выбираю между вот такими вариантами:

http://www.e-zone.com.ua/index.php?productID=30048

http://sokol.ua/price.php?id=85959&utm_sou...tm_term=Samsung

http://rozetka.com.ua/ru/products/descript...5237/index.html
Посоветуйте, удобен ли глянцевый экран (мне портить зрение уже дальше некуда(
Есть ли еще какие-нибудь варианты за эти деньги?

Kamikadze
Ну, из этих трех НР, по-моему, однозначно.

Единственное, что меня очень в НР настораживает - это тач пэд, правда, не в этой конкретной моделе, а в другой (которая у Каляна).
там тач пэд - глянцевый, такой типа металик. По нему ваще ни хрена палец не ездит. И даб клики как-то пацавато получаются. Вощем, реально мучительное дело. В остальном - очень понравился.

А ну и ещё один минус - это то, что Виста идем в комплекте. Лучше бы ХР. И дешевле, и не Виста.
philosoф
Кстати, Катя, а по чем сейчас наши любимые IBM-ы такой же кофигурации? Неужели ты решила изменить традициям? cry.gif
NodDeat
(philosoф @ 23.06.2009, 16:41:53) *
Кстати, Катя, а по чем сейчас наши любимые IBM-ы такой же кофигурации? Неужели ты решила изменить традициям? cry.gif

нема вже IBM-мів. Мій шеф фанат IBM, в нього їх три штуки: один IBM справжній, куплений в США, і два Lenovo, куплені в Польщі. Каже, що той американський, якому вже років десять, працює дуже гарно, а новенькі — глючать.

щодо HP, то, з одного боку, у мене HP nx7300, вже понад 2 роки, працює, як годинник (а я юзаю його нонстоп та подорожую на тищі кілометрів). Єдине що батарея тепер тримає 1.35, а не 2.50 години, як раніше. з іншого боку, в неті повно негативних відгуків про лептопи HP. У мого друга згоріла ні з того, ні з сього, картка wi-fi. отже, навіть не знаю, рекомендувати чи ні. вони різні, і HP на HP не попадає.

самсунги серії R я б теж не рекомендував.

глянцевий екран — гавно. він швидше забруднюється, а на сонці сильно відсвічує. юзай матовий екран, якщо це можливо.
Sakhmetkare
глянцевый экран

не делай этого! на улице даже при облаках будешь любоваться своим отражением.
шо касается F-сименса, юзала один из них 3.5 года, пока наконец не вылила в него кохве с молочком bh.gif , после чего железо обрело свободную волю и начало в рамках борьбы за независимость от меня перезагружаться и выключаться самостоятельно, не говоря уже о периодически инвертирующихся цветах. а до этого работал как часы. правда, в этом конкретном сименсе какая-то странная мне неизвестная видеокарточка hmm.gif
NodDeat
враховуючи, що часто хаваю біля ноута, я дивуюся, як я досі не вилив на нього нічого.

Fujitsu-Siemens — нічогенькі лаптопики.
Cherubic
(Femina @ 23.06.2009, 17:22:52) *
Есть ли еще какие-нибудь варианты за эти деньги?

Вариантов масса. Я бы посоветовал действовать по такому алгоритму:

1. Заходим на e-katalog и вбиваем желаемые параметры. Система выдаст кучу вариантов (как для твоих невзыскательных требований).

2. Потом, при выборе каждой модели, можно будет оценить ее внешний вид (что тоже достаточно важно), а также почитать отзывы о ней. Это здесь же, на этом сайте - пункт меню ”Отзывы” который слева.

3. Определившись с моделью, смотришь справа на предложения всех интернет-магазинов и выбираешь с наименьшей ценой.

И пару замечаний. Глянцевый экран - это нехорошо, хотя сейчас большинство делают именно с глянцевым. Для описанных тобой задач подойдет абсолютно любой ноутбук, с любым процессором, с любой видеокартой и 512 Мб оперативной памяти. Но памяти желательно взять побольше конечно, да и процессор по возможности помощнее. Чтоб живее работал. smile.gif
NodDeat
И пару замечаний. Глянцевый экран - это нехорошо, хотя сейчас большинство делают именно с глянцевым. Для описанных тобой задач подойдет абсолютно любой ноутбук, с любым процессором, с любой видеокартой и 512 Мб оперативной памяти. Но памяти желательно взять побольше конечно, да и процессор по возможности помощнее. Чтоб живее работал.

пам’ять і вінчестер можна буде доставити/замінити. всі інші компоненти не замінні.
de Jussieu
Пам’ятаю, 2,5 роки тому з захопленням писав у цій темі про свій ще новий лептоп Sony Vaio FE28H.
http://uk.shopping.com/xPF-Sony-VAIO-VGN-FE28H
Що ми маємо зараз, після 2,9 років користування? Ітогі падвєдьом ©.

1. Півтора роки тому вийшов з ладу блок живлення-при увімкненні він взагалі не світився й пищав. Довелося купити новий.

2. Рік тому повністю здох акумулятор. З 3-х задекларованих годин автономії навіть одразу після купівлі він тянув максимум дві. Потім час автономії стрімко зменшувався-перед тим, як перейти у кращий світ, батарея забезпечувала аж 10 (!!!) хвилин автономної роботи.

3. Девять місяців тому відмовив один з трьох USB-портів. Чому-ХЗ. Ноут жодного разу в мене не падав, і чай на нього я теж не проливавsmile.gif

4. Півроку тому поламалось гніздо живлення. В сервісному центрі за великі гроші замінили.

5. Півтори місяці тому накрився привід DVD-RW. Згорів лазер.

6. Три тижні тому знову здох блок живлення. Вчора я в черговий раз купив новий, але, як виявилось, проблема не тільки у блоці живлення-лампочки на ноутбуці при намаганні його включити світяться... і все. А екран залишається темним.

Результат-новий ноут мені обійдеться дешевше, ніж ремонт цього вайо.

Висновок: НЕ КУПУЙТЕ дороге гламурне китайське гівно під маркою SONY!!!!
Hairy
QUOTE(de Jussieu @ 22.07.2009, 08:54:59) *

2. Рік тому повністю здох акумулятор. З 3-х задекларованих годин автономії навіть одразу після купівлі він тянув максимум дві. Потім час автономії стрімко зменшувався-перед тим, як перейти у кращий світ, батарея забезпечувала аж 10 (!!!) хвилин автономної роботи.

3. Девять місяців тому відмовив один з трьох USB-портів. Чому-ХЗ. Ноут жодного разу в мене не падав, і чай на нього я теж не проливавsmile.gif

6. Три тижні тому знову здох блок живлення. Вчора я в черговий раз купив новий, але, як виявилось, проблема не тільки у блоці живлення-лампочки на ноутбуці при намаганні його включити світяться... і все.

2. Батарейка-то лежалая, или ты в Африке ее эксплуатировал smile.gif Я де-то видел поразительные графички про скорость ухода емкости у литий-иона в зависимости от температуры хранения и склонности к эксплуатации в полный заряд/разряд.

3+6. Я как-то уронил свой ноут и выломал перегородку в одном из УСБ-портов. Перегородка, я так понимаю там защищает контакты от закорачивания или еще че-то в этом духе, в общем если теперь в тот порт что угодно вставить, то симптомы один-в-один те же - ноут невозможно выключить (только из розетки и потом вынуть батарейку), экран черный, гирлянда горит smile.gif.

expialidociouz
Та батарейка у всіх ноутів сідає за два роки до неможу. Hairy, як ти думаєш, як зниження залежить від початкового, яке дає батарея? Скажімо, є різниця, тримав спочатку ноут 3, 6 чи 8 годин? Чи через два роки всі будуть працювати 1 годину? Чи буде пропорційно за інших рівних умов?
Hairy
QUOTE(expialidociouz @ 22.07.2009, 09:36:45) *
Та батарейка у всіх ноутів сідає за два роки до неможу. Hairy, як ти думаєш, як зниження залежить від початкового, яке дає батарея? Скажімо, є різниця, тримав спочатку ноут 3, 6 чи 8 годин? Чи через два роки всі будуть працювати 1 годину? Чи буде пропорційно за інших рівних умов?

Не, естественно емкость теряется пропорционально изначальной. Только от я думаю, емкости у современных литий-ионок б-м одинаковые, а разница во времени достигается тем, что разные ноуты потребляют по-разному. Так что ”прочих равных” почти не бывает.
NodDeat
(expialidociouz @ 22.07.2009, 08:36:45) *

як виявилось, все залежить, як її юзаєш. і ще, виявиляється, можна батарейку «розігнати» назад. спробую — напишу.

в мене теж 2 з гаком роки, час праці на батареї зменшився з 2.5 до 1.5 години. Поза тим все ок.
expialidociouz
У мене час зменшився з 3 годин до 40 хвилин. Питання: я дарма фапаю на Asus 1000HE? Якщо він тримає годин 8, то за 2 роки це буде 6 чи 2? smile.gif) Варто брать чи все одно будь-що закінчиться розеточництвом? Бо я чув і від мак-юзерів про годину роботи в них через два роки.
.